Guide :Photography : ZX-30 35mm SLR Camera

Lens problem... I have two lenses for my Pentax ZX-30; one Quantaray 55mm and a Quantaray 62mm telephoto. I can take pictres just fine when I affix the 62mm telephoto lens but when I switch back to the regular 55mm lens and turn it on, the LCD panel flashes "Av - -" in the lower left hand corner and won't take pictures. It seemed to start doing this out of nowhere one day in between routine lens-switches. I've tried every conceivable combination on the mode dial to no success. Any thoughts?

Posted by Matt Sexauer on Jun 26, 2007

Research, Knowledge and Information :



We did not find results for: lens problem i have two lenses for my pentax zx 30 one quantaray 55mm and a quantaray 62mm telephoto i can take pictres just fine when i affix the 62mm telephoto lens but when i switch back to the regular 55mm lens and turn it on the lcd panel flashes av in the lower left hand corner and won t take pictures it seemed to start doing this out of nowhere one day in between routine lens switches i ve tried every conceivable combination on the mode dial to no success any thoughts.

Loading ...

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.
  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || www.dan-fogelberg.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 0.0183 seconds